Intakegesprek Jellinek

Intakegesprek

Welkom bij Jellinek. Het eerste gesprek dat je bij ons hebt, noemen we het intakegesprek. De intake is met een van onze behandelaren en duurt ongeveer 2 uur. Tijdens het intakegesprek willen we een goed beeld krijgen van je probleem en waar je hulp bij nodig hebt. Je vult onder andere samen met de behandelaar een vragenlijst in.

Afspraak bij de arts

Onderdeel van de intake is een afspraak bij de arts. Om je goed te adviseren, willen we graag weten hoe jouw lichamelijke gezondheid is. Neem je medicijnen of een medicijnenoverzicht van de apotheek mee naar de afspraak. We kijken dan of je medische begeleiding nodig hebt tijdens jouw behandeling.

Behandeladvies

Na de intake nemen we telefonisch contact met je op. We bespreken dan samen met jou welke behandeling je kan volgen.

Praktische informatie

Een paar dagen voor de intake sturen we vragenlijsten naar je op. We vragen of je deze wilt invullen. Als je het zelf prettig vindt, mag je iemand meenemen ter ondersteuning. Verder is het belangrijk dat je een geldig legitimatiebewijs en je verzekeringspas meeneemt.

Als je bij Jellinek bent aangemeld, krijg je toegang tot onze online omgeving van Karify. Je vindt hier informatie over onder andere de intake. We laten zien waar je terecht kunt met vragen en er zijn oefeningen om alvast aan de slag te gaan. Het blijkt dat je behandeling beter aanslaat als je zelf al werkt aan je herstel.

Afmelding

Kun je niet komen op het afgesproken tijdstip? Neem dan telefonisch contact op met de Centrale Aanmelding Arkin om je afspraak te verzetten via 020-590 4444.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt de intake?

Een intakegesprek duurt gemiddeld 2 uur. Je hebt een intakegesprek met een behandelaar en een medische consult bij de arts. Tussen de gesprekken door heb je een korte pauze.

Wat moet ik meenemen naar de intake?

Als je voor een intake komt is het belangrijk om de volgende zaken mee te nemen:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Verzekeringspasje

Als je een verwijsbrief hebt van je huisarts, dan neem je deze brief ook mee naar de afspraak.

Wat als ik niet naar een intake kan komen?

Kun je onverwacht niet naar een afspraak komen? Geef dit dan uiterlijk 24 uur van te voren door aan onze afdeling Centrale Aanmelding Arkin (CAA) op 020 590 4444.

Het is erg belangrijk dat je de afspraak op tijd afzegt. Door een tijdige afmelding kunnen we iemand anders uitnodigen en helpen.

Vindt er tijdens de intake lichamelijk onderzoek plaats?

Onderdeel van de intake is een afspraak bij de (verslavings-)arts. Om je goed te adviseren, willen we graag weten hoe jouw lichamelijke conditie is. Wanneer de arts op basis van je medische geschiedenis of je lichamelijke klachten een kort lichamelijk onderzoek nodig vindt, dan vindt dat uiteraard alleen plaats in overleg met jou. Ook is het belangrijk om te weten of je medicijnen gebruikt.

Mogen familieleden/naasten meekomen met de intake?

Jazeker, wij vinden het erg belangrijk dat je familie en/of naasten betrokken zijn bij jouw behandeling. Een gedeelte van de gesprekken zul je alleen met de behandelaar of arts voeren. Je naasten of familieleden kunnen dan in de wachtkamer plaatsnemen.