Barcode: Alcohol en doorschenken in de horeca
Algemene informatie
Tijdens deze training leren horecamedewerkers hoe zij verantwoord alcohol kunnen schenken en adequaat kunnen reageren op tegenwerkend gedrag. Dit komt ten goede van de gezondheid van de klant, maar ook voor de positieve sfeer in de horecagelegenheid.
Horecamedewerkers komen vaak in aanraking met beschonken gasten. Er wordt van je verwacht dat je op een gegeven moment stopt met schenken. Maar waar ligt de grens en hoe herken je dit? En hoe ga je er mee om als de klant niet wilt meewerken?
Tijdens de training is er aandacht voor het handhaven van het bedrijfsbeleid. De deelnemers denken zelf na over mogelijke oplossingen en werken actief met de geleerde stof door middel van het oefenen met een acteur/actrice. De training gaat ook in op praktijkvoorbeelden en vragen van deelnemers. Jij en/of jouw medewerkers kunnen de kennis direct toepassen in de praktijk.
Aan het einde van de training:
- Weet jouw personeel op een effectieve manier de regels uit de Drank- en Horecawet na te leven, zoals het doen van een leeftijdscheck en omgang met doordrinken / doorschenken aan gasten onder kennelijke staat van dronkenschap
- Weet jouw personeel waaraan riskant gebruik te herkennen is
- Weet jouw personeel wat ze kunnen doen om incidenten te voorkomen
- Communiceert jouw personeel tijdig onderling over risicosituaties en kan adequaat en professioneel handelen
- Is er meer veiligheid voor horecapersoneel en gasten
- Heeft jouw horecaonderneming een beter imago
Aanmelden
Bel voor meer informatie en/of advies met Tom Bart op 020 – 590 1330 of mail naar preventie@jellinek.nl.