Connect
- Vind jij het leuk om voorlichting te geven over alcohol, drugs en gamen?
- Voorlichting door middel van het Feiten en Fabelspel
- Voorlichting over eigen ervaring door middel van Storytelling
- Wat zijn de voorwaarden voor een voorlichting?
- Cursus voor beroepskrachten
- Wat kan Connect betekenen voor jouw organisatie?
- Contactgegevens
Voorlichting door middel van het Feiten en Fabelspel
Samen met de peercoach en preventiewerker vormen de peers een compleet team en dragen feiten over en helpen fabels de wereld uit. De preventiewerker adviseert over de juiste doorverwijzing om hulpzoekgedrag te bevorderen. De peers en peercoach geven advies over het bevorderen en normeren van verantwoord gebruik en het verhogen van de eigen effectiviteit. Dankzij de intermediaire doelgroep is dit een zeer dynamisch project die graag ervaringen deelt, luistert en actief probeert mee te denken met de einddoelgroep.
Er zijn verschillende vormen van voorlichting mogelijk; groepsvoorlichtingen, pauzevoorlichtingen en/of stand voorlichtingen. Tijdens de voorlichting zijn de peercoach, peer en preventiewerker aanwezig om op interactieve wijze de groep te voorzien van kennis en informatie. Er zijn voorlichtingen beschikbaar voor de onderwerpen: cannabis, tabak, alcohol, lachgas, shisha-e-sigaretten en gamen. Een combinatie van deze onderwerpen tijdens de voorlichting is in overleg mogelijk.
Voorlichting over eigen ervaring door middel van Storytelling
Onze peers geven voorlichting over drugs door hun eigen ervaringen te delen. Deze verhalen gaan over de tijd dat jongeren zelf drugs gebruikten. Het doel is om herkenbare verhalen te vertellen waarin jongeren die zelf drugs hebben gebruikt zich kunnen identificeren. Deze verhalen gaan over een en wat lastigere periode in het leven. Onze peers hebben door middel van belangrijke personen in hun leven de draad weer opgepakt en geven de jongeren tools om daar zelf mee aan de slag te gaan. Het zoeken van hulp en het delen van je verhaal met anderen om schaamte te doorbreken is een belangrijk element in de voorlichting. De voorlichting is interactief en dynamisch waarin de jongeren ook zelf aan de slag moeten met het maken van een eigen verhaal.
Wat zijn de voorwaarden voor een voorlichting?
- De groep heeft een maximale grootte van 10-15 jongeren
- We zorgen samen voor een fijne en veilige sfeer om ervaringen te delen
- De jongeren staan open om zelf hun verhaal te delen
- De jongeren hebben ervaring met drugsgebruik
Cursus voor beroepskrachten
Bij Connect zetten we in op een integrale aanpak van riskant middelengebruik Om dit te bevorderen wordt ook de cursus Signaleren & Begeleiden voor beroepskrachten aangeboden. Een doel is om informatie en kennis over middelengebruik en gamen de delen. Daarnaast leer je over de beste aanpak en hoe je het gesprek aan kan gaan met de jongere.
Tijdens deze cursus komen verschillende middelen aan bod en wordt uitgelegd hoe je problematisch gebruik signaleert en herkent, welke risicofactoren er zijn en hoe je op een gelijkwaardige manier het gesprek aan kan gaan.
Contactgegevens
Jurrit Stoeten
Interventieleider
0615464954 / jurrit.stoeten@jellinek.nl
Jellinek Preventie Jeugd
06-52418981 / jeugdpreventie@jellinek.nl
Volg ons op Instagram